Werkwijze

Waar we aan werken is dat jij tot zelfinzicht komt in wat voor jou belangrijke waarden zijn en helder krijgt wat en hoe je stappen gaat zetten om jouw gewenste situatie te bereiken.

LG Management en Coaching werkt conform de NOBCO ethische gedragscode voor coaching.

Als uitgangssituatie kies ik jouw eigen waarden, ambities en talenten. Coaching moet ervoor zorgen dat jouw zelfaccepterend, zelfsturend, zelflecterend en zelfoplossend vermogen wordt aangesproken en versterkt zodat je het door jouw gewenste resultaat bereikt. Het is tenslotte een ontdekkingsreis die je maakt in jouw persoonlijke ontwikkeling. Ik bevraag, confronteer, steun en leer je deze weg te bewandelen en begeleid het proces. Maar jij bent in charge van je eigen reisroute.

Voor wie?
De praktijk is gericht op werkgerelateerde coaching. Denk daarbij aan o.a.
  • prestatieverbetering
  • leiderschapsontwikkeling
  • omgaan met kritiek
  • positie kiezen binnen een team of de relatie met een leidinggevende
  • loopbaanvraagstukken.

Ben je leidinggevende, dan kan je ook gewoon bij ons terecht als je een sparringpartner zoekt om over je eigen dilemma's van gedachten te wisselen.

Hoe?
We starten met een kennismakingsgesprek waarin we nagaan of ik jou kan helpen en of jij door mij geholpen wilt worden.
Sessie 1 besteden we ook aan het het scherp krijgen van de context en jouw coachingsvraag. We stellen een coachingscontract op waarin we afspraken vastleggen zoals wederzijdse verwachtingen, werkwijze, te realiseren doelen, verantwoordelijkheden, evaluatie, etc.   
In de volgende sessies werken we middels gesprekken en oefeningen aan het verkrijgen van inzicht in jouw kernwaarden, jouw kwaliteiten en jouw behoeften. Hiervoor krijg je ook huiswerkopdrachten mee, die we bij de volgende sessie bespreken en maak jij een realistisch stappenplan. Zo nodig oefenen we acties die jij gaat doen.
Je gaat gericht daarmee en de slag en gaat de stappen in jouw praktijk toepassen. Ik begeleid je tijdens deze sessies in het nemen van de stappen.
De coaching is ten einde, als jij je doel hebt bereikt en/of voelt dat je alleen verder kan. Mijn coaching is effectief als jij je gewenste resultaten kiest op grond van je eigen waarden en overtuigingen.

Methodes die ik inzet
Tijdens de sessies zet ik diverse methodes in, afhankelijk van wat op dat moment van toepassing is. O.a. Rationele Emotieve Therapie (RET), Roos van Leary, de Logische niveaus van Dilts en provocatief coachen. Daarnaast oefenen we tijdens de sessies.

Nazorg
Na het traject, heb ik verspreid over een periode van 6 maanden, indien gewenst nog 3 x telefonisch of via Skype contact. Het doel is dat de behaalde resultaten blijvend zijn.

Waar vindt de coaching plaats?
De sessies vinden plaats in mijn kantoor in Amstelveen. Coaching op de werkplek is mogelijk indien daarvoor een geschikte accomodatie aanwezig is. Coaching op de werkplek heeft echter ook beperkingen waarvan de coachee zich bewust moet zijn.